De Dom van Keulen Hoger en hoger groeien de torens van de Dom in de hemel! Met zijn slanke vensters in de doorbroken muren en spitsbogen lijkt het hemelshuis net een prima ballerina: licht en elegant! In het centrum staat het schrijn van de heilige drie koningen.
1. St. Andreas met moderne glas-in-loodramen van Markus Lüpertz 2. St. Apostelen met moderne muurschilderingen 3. St. Joris  met glasramen van Jan Thorn-Pricker 4. St. Gereon op een Romeinse tempel 5. Maria in Capitool  met het Mechels doksaal 6. Maria Lyskirchen met middeleeuwse muurschilderingen 7. St. Kunnibert boven een natuurlijke bron 8. Groot St. Maarten met Romeinse opgravingen
9. St. Severinus bovenop het kerkhof (Opgravingen) 10. St. Pantaleon met de sarcofaag van de Byzantijnse keizerin Theophanu 11. St. Ursula met de gouden kamer (relieken tot aan het plafond) 12. St. Cecilia = Schnütgenmuseum (religieuze kunst) (Inkom) Behalve St. Cecilia en de  gouden kamer van St. Ursula wordt er in de meeste kerken om een gift gevraagd.
Romaanse kerken 1985, 40 jaren na het einde van de Tweede Wereldoorlog, waren de twaalf "paleizen " van Keulen klaar. Het zijn allemaal unieke gebouwen, die het beeld van het hemelse Jerusalem weerspiegelen.
MONIQUE RENSON Stadsgids in Keulen Boek nu! Boek nu! Boek nu! Boek nu!